
Dėl ypač tvirto ketaus metalo šis puodas Jums tarnaus daugybę metų, neprarasdamas savo gerųjų savybių. Ketaus puodas yra tvirtas, atsparus deformacijai, įbrėžimams, todėl maisto gaminimui galite naudoti netgi metalinius įrankius. Puodai pagaminti iš ketaus tai pats sveikiausias ir patvariausias metalas, kuris yra ypač atsparus temperatūros pokyčiams. Dėl to naudodami šį puodą galite būti ramūs, kad jo neperkaitinsite. Ketaus induose galima troškinti ar virti ant mažos kaitros, taip pat virti itin aukštoje temperatūroje. Ketaus puodai puikiai tinka troškinimui, naudojimui tiek orkaitėje, tiek ir ant laužo ar kepsninėse. Šio metalo gaminių sienelės yra storos, todėl geriau išlaiko šilumą ir tolygiai įšyla. Dėl puikaus šilumos paskirstymo išlieka visos maistingosios medžiagos. Ketus puikiai sukaupia ir paskirsto šilumą, todėl gaminant maistą taupoma energija, o indai palaiko karštį net nukėlus juos nuo viryklės. Viena geriausių šių puodų savybių jog jie nepridega, todėl aliejus gaminimo metu yra beveik nereikalingas, šis puodas troškintuvas yra sukurtas sveiko maisto gaminimui, gamindami maistą troškinimo būdu maiste išsaugosite daugiau vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų.
DĖMESIO: Jeigu tik nusipirkote ketaus puodą, jo paviršių rekomenduojama specialiai „apdirbti“, kad maistas jame nepridegtų: puodo dugną užberkite storu druskos sluoksniu ir užpilkite aliejumi, kad šis apsemtų druską. Kaitinkite keptuvę, kol aliejus pradės rūkti. Po to atsargiai išpilkite druską ir aliejų į dubenį, o puodo dugną nuvalykite popierinio rankšluosčio gniužulėliu, kol jis bus lygus. Po kievieno naudojimo išplaukite, gerai nusausinkite sausu skudurėliu ir sutepkite kepimo aliejumi. Tinkamai prižiūrimi šie puodai tarnaus ilgus metus.
Pats skaniausias plovas, išvirtas ketaus inde, o ir bulvės, keptos tokioje keptuvėje yra daug gardesnės. Nors atsiras ne viena šeimininkė, kuri ketaus indus pavadins „išėjusiais iš mados“, kulinarijos profesionalai tvirtina, kad jų turi būti kiekvienoje virtuvėje.